Find Hørecenter
Online Høretest
Ring til os
Bestil tid til høretest
Nedsat hørelse
Hvad er et høretab?

Høreapparater & priser

Hvilke høreapparater er de rigtige for mig? Og hvor finder jeg priser på høreapparater?
Kan jeg få offentligt tilskud på høreapparater? Der er stor forskel på høreapparater til mild og svær
hørenedsættelse og forskellige personlige behov. Ikke kun hvad angår størrelsen og formgivningen,
men også når det drejer sig om egenskaber og funktioner. Få et overblik her.

Vores kategorier...

Hos AudioNova tilbyder vi høreapparater i 5 forskellige kategorier. Herunder kan du se, hvilke kategorier af høreapparater, der vil give dig den bedst mulige hørelse og komfort i forskellige lyttesituationer fra din dagligdag.


I Danmark kan du frit vælge, om du vil have dit høreapparat gennem det offentlige eller det private. Vælger du at få dine høreapparater gennem en privat forhandler som AudioNova, har du også mulighed for at få offentligt tilskud. Det betyder, at vi tilbyder høreapparater fra kr. 0,- i egenbetaling, efter det offentlige tilskud er trukket fra - det kalder vi priser for enhver.


Hvis du klikker 'Læs mere' på én af kategorierne, får du mere uddybende information om, hvilke behov høreapparaterne i denne kategori dækker. Nedenfor ser du laveste pris per høreapparat efter offentligt tilskud inden for hver kategori.

Kunde snakker med audiologist.jpg

Priskategorier

Fra-priserne herunder er for to høreapparater efter regionalt tilskud. Tryghedspakken er inkluderet i prisen for kategorierne Deluxe, Premium, Advanced, Standard og Essential.

* Priserne er gældende fra september 2024. Vælger du at betale dine nye høreapparater i månedlige betalinger, skal du godkendes af Sparxpres.

Billede som viser 5 forskellige kategorier af høreapparater og deres features

Betaling af dine høreapparater

Vi har indgået et samarbejde med Sparxpres, som giver dig mulighed for at dele betalingen af dine nye høreapparater op i månedlige betalinger over 12, 24, 36 eller 48 måneder.
På den måde får du frihed til at vælge den periode, der passer til dig og dine behov. Det er uden renter og gebyrfrit at vælge månedlige betalinger, så du ender med at betale det samme, som hvis du havde betalt kontant. Husk at den månedlige pris også inkluderer tryghedspakken for de 4 øverste produktkategorier.

Du kan læse mere om de månedlige betalinger her

Tryghedspakke

Ved køb af høreapparater i kategorierne Essential, Standard, Advanced, Preimium og Deluxe er AudioNovas tryghedspakke altid en del af høreapparatets pris. Vælger du høreapparat fra kategorien Basic, kan du tilkøbe tryghedspakken for 1.900 kr.

Tryghedspakken indeholder

DryBox, tryghedsaftale med udvidet garanti, udvidet garanti, service, reparation eller erstatning samt rabatordninger 

Læs mere om Tryghedspakken her

Vil du gerne finde ud af, om du har et høretab?

En høretest kan vise, om du har et høretab og det eventuelle omfang. Hvis der konstateres et høretab, kan vores erfarne audiologister hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning, så du kommer til at høre godt igen. Du kan bestille tid til en gratis og uforpligtende høretest herunder.

Høreapparater i højeste kvalitet

I dag kan høreapparatsbrugere opleve lyd i sin mest naturlige form og få en god taleforståelse. Derudover har moderne høreapparater ofte et attraktivt design, er lavet af kvalitetsmaterialer og findes i et næsten ubegrænset udvalg af farver og former. Selv ved stigende ydeevne bliver høreapparater i dag stadig mindre og mindre. Ved hjælp af den digitale signalbearbejdning åbner høreapparatsteknologien op for helt nye muligheder. Minicomputeren inde i apparaterne bearbejder de akustiske signaler, der møder den, analyserer dem og samler dem til et digitalt lydbillede.


AudioNova fører et bredt udvalg af høreapparater fra forskellige producenter og vælger sammen med dig de bedste høreapparater. For nedsat hørelse er lige så individuel som et fingeraftryk og enhver, der er berørt, oplever nedsat hørelse på forskellig vis. Personlige faktorer spiller også ind på valget af de rigtige høreapparater. Der findes ikke et høreapparat, der er egnet til alle.

Find nærmste hørecenter
Phonak_audeo_Lumity_1.jpg

Høreapparater med offentligt tilskud

Som kunde i et privat hørecenter som AudioNova, kan du også være berettiget til tilskud fra det offentlige. Når du har fået foretaget en høreprøve, der viser, at du har et høretab, skal du som førstegangsbruger af høreapparater have en henvisning fra en øre-, næse-, halslæge for at blive tilskudsberettiget.


Vi samarbejder med uvildige øre-, næse-, halslæger, som kan tilse dig og lave en henvisning, hvis de finder, at høreapparater kan være en hjælp for dig. Herefter hjælper vi dig med at søge det offentlige tilskud. Du kan også være berettiget til andre former for tilskud. Læs mere om de forskellige muligheder for tilskud her

trin4_gratisproveperiode.jpg

Det rette høreapparat til den bedste pris

Hos AudioNova Hørecenter får du høreapparater, der kan løse ethvert behov.
Vi finder de bedste høreapparater til dig, der passer til dit høretab og dine individuelle behov.

Vidste du, at du som kunde i et privat hørecenter også kan få offentligt tilskud? Det betyder, at du hos AudioNova kan få høreapparater fra kr. 0,- i egenbetaling, når det offentlige tilskud er trukket fra. Du skal dog have foretaget en høreprøve, der viser at du har et høretab for at blive tilskudsberettiget. 
AudioNovas professionelle personale kan rådgive og hjælpe dig med at vælge den model, der er bedst i forhold til lige netop dit hørebehov. 


Hos AudioNova er det altid gratis at få en høretest og en snak med en audiologist, og du får flere fordele, når du køber høreapparater hos AudioNova. Eksempelvis kan du få justeret dine høreapparater ved en gratis konsultation, det kan enten være ved fysisk fremmøde eller online via din smartphone ved brug af Online Care.  


Læs mere her om tilskudsmulighederne.

Hvilke faktorer påvirker prisen på høreapparatet?

Det betaler sig at foretage en sammenligning af høreapparater, da spændet mellem essential- og deluxe-modellen er stort.


Essential-apparater har en række funktioner og fås til en lav pris. De skaber forudsætningerne for god hørelse og sikrer, at man igen kan nyde og sætte pris på samtaler i mindre grupper. Men hvis man ønsker sig et bredere udvalg af komfortable funktioner og for eksempel lægger vægt på hi-fi-lyd, skal man være forberedt på en højere egenbetaling. Med Deluxe-høreapparater får du en læng række af specielle tillægsfunktioner.


Typen af høreapparater er også afgørende: Ofte er i-øret-apparater dyrere end bag-øret-apparater. Du kan finde yderligere oplysninger om forskellene mellem bag-øret-høreapparater og i-øret-høreapparater lidt længere nede på siden her.

Priserne på høreapparater påvirkes af forskellige faktorer, for eksempel:

  • Teknisk udstyr
  • Funktioner
  • Type
  • Høreapparatets størrelse


I sidste ende er det dog dine individuelle behov og din hørelse, der afgør, hvilken type apparater der passer bedst til dig. En hørespecialist kan hjælpe dig med at vælge og prøve de egnede modeller.

Høreapparattyper

Vil du gerne forbedre din hørelse, og er du på udkig efter det helt rigtige høreapparat? Så er du på rette vej. Vi har lavet en oversigt over de vigtigste høreapparattyper samt fordele og ulemper ved dem hver især. Vi hjælper dig også gerne med personlig rådgivning.

Hvad er bag-øret-apparater (BTE)?

BTE står for Behind the Ear. Disse høreapparater bæres bag øret lige over det ydre øre. Vigtige komponenter som for eksempel højttaleren er placeret i huset bag øret. Lyden ledes til et ørestykke via et vinkelstykke og en lille plastslange. Dette sidder i den ydre øregang. Det sikrer, at høreapparatet bliver på samme position og overfører lydbølger til trommehinden.

BTE-apparaternes udformning
De nyeste BTE-høreapparater er små og diskrete. Disse høreapparater fås i forskellige farver og har også bluetooth. Sportsudøvere kan få modeller, der er vand-, sved- eller støvafvisende. Der findes endda høreapparater, som kan anvendes, når du er ude at bade. Disse fungerer ned til en meters dybde.

Fordele ved BTE-apparater

  • Plads til store og effektive batterier
  • Større og mere brugervenlige trykknapper til programvalg
  • Åben konstruktion
  • Forbindelse til radio eller fjernsyn ved hjælp af monterbar audiosko, kabelfri modtagelse af induktions-, radio-, infrarødsignaler eller Bluetooth

Ulemper ved BTE-apparater

  • Pinna-funktionen kan ikke anvendes (retningsbestemmelse af lyde)
  • Lidt mere påfaldende udformning

BTE-apparatets opbygning

Alle høreapparater består af de samme hovedkomponenter. Med udgangspunkt i bag-øret-høreapparater ser funktionerne således ud:

  • Forstærker: Øger mikrofonsignalernes styrke og filtrerer irrelevante lyde fra
  • "Højttaler": Konverterer elektriske signaler til akustiske signaler
  • Taleprocessor: Tilpasser signalerne til bærerens individuelle hørebehov
  • Lydstyrkeregulator: Bruges til at regulere lydstyrken
  • Hook: Forbindelsesstykke mellem høreapparathuset og lytteslangen
  • Lydindgang: Til signaloptagelse via andre eksterne apparater
  • Batteri eller genopladeligt batteri: Til energiforsyning. Mens normale batterier ofte skal udskiftes, muliggør genopladelige batterier op til 24 timers problemfri hørelse på blot en enkelt opladning


Forbindelsen fra høreapparatet til øret skabes via lytteslangen, som ender i en fikseringsskærm eller et ørestykke/en øreskål (øreprop). En videreudvikling af det klassiske BTE-høreapparat er modellen med ekstern modtager, også kaldet RIC-apparater (Receiver In Canal), hvor højttaleren befinder sig i øret og dermed leder lyden direkte videre til trommehinden.

Andre BTE-modeller

  • Modeller med ekstern modtager (RIC = Receiver In Canal): De mindste BTE-modeller (bag-øret-modeller) er udstyret med eksterne modtagere og ofte også trådløse funktioner.
  • Mikro-bag-øret-modeller (mikro-BTE-modeller): Disse høreapparater er mindre end normale bag-øret-modeller og fås til personer med let til svær hørenedsættelse. De bæres komfortabelt bag øret og fås i mange forskellige farver, former og typer.

Hvad er i-øret-apparater (ITE)?

ITE står for In the Ear. Disse høreapparater sidder mere eller mindre inde i øret. Der skelnes mellem:

  • Pinna-apparater (concha-apparater), som sidder i det yderste af øregangen (pinna/concha)
  • Øregangs-apparater, der sidder dybere inde i øregangen
  • Modeller, der forsvinder helt i øret, også kaldet CIC-komponenter (completely-in-the-canal; oversættes omtrent til ”komplet i øregangen”)



Opbygningen af i-øret-høreapparater
Alle komponenter befinder sig i en lille skal. Denne skubbes ind i øret som en øreprop. Nogle apparater har en lille plastkbøjle til at trække dem ud. I-øret-høreapparater har en lukket konstruktion. Lydstyrkereguleringen og programvalget kan foretages via en fjernbetjening. Mange af modellerne kan tilsluttes trådløst via bluetooth til apparater som for eksempel mobiltelefon eller fjernsyn.


Fordele ved i-øret-høreapparater

  • Meget diskret og nærmest usynlig udefra (især CIC-apparater)
  • Mere behagelig ved sport 
  • CIC-apparater udnytter egenskaber ved det ydre øre og muliggør derfor en naturlig lyd


Ulemper ved i-øret-høreapparater

  • Kun egnet til moderat hørenedsættelse
  • Anvendelsesmulighederne afhænger af øregangens størrelse
  • Forbundet med højere udgifter
  • Kræver hyppig batteriskift
  • Af pladsmæssige årsager findes der ikke en lydtilslutning i form af en audiosko, og det er kun concha-modeller, der kan udstyres med T-spole


I-øret-høreapparater opdeles i følgende undertyper:

I øret (ITE = In The Ear)
Huset til disse høreapparater udfylder det ydre øre (concha) fuldstændigt. Fordelene ved denne konstruktion er en længere batterilevetid, mulighed for en high power-udgave ved moderat til svær hørenedsættelse og bedre betjeningskomfort.

I øregangen (ITC = In The Canal)
En lille og diskret i-øret-model. Det ydre øre er frit, fordi huset til dette høreapparat er placeret i øregangen og flugter med ørets udgang.

Komplet i øregangen (CIC = Complete In Canal eller IIC = Invisible In Ear)
Den mindste i-øret-model sikrer ultimativ diskretion, da den stort set er usynlig udefra. Disse apparater er som oftest udstyret med en nylonbøjle, så man kan trække dem ud af øregangen igen.

Skal man bruge et høreapparat til hvert øre?

Principielt råder vi dig til, såfremt der foreligger en hørenedsættelse på begge ører, også at understøtte dem begge med et høreapparat. Det er nemlig kun to funktionsdygtige ører, der gør hjernen i stand til at behandle de mindste forskelle i klangen, sådan at lyde fra omgivelserne kan indordnes. Derfor bør man anvende et passende høreapparat på begge ører for at genskabe den perfekte hørelse.


Hvor dyrt et høreapparat bliver i sidste ende, er et meget individuelt spørgsmål. Prisen afhænger nemlig også blandt andet af de personlige behov eller det tilskud, som sygeforsikringen måtte yde. Derfor er det ikke muligt at angive en standardpris. Hvis du ønsker yderligere oplysninger samt et ikke-bindende tilbud, kan du bestille tid hos en af vores hørespecialister.

Vil du gerne finde ud af om du har et høretab?

En høretest kan vise, om der er et høretab og det eventuelle omfang. Hvis der konstateres et høretab, kan vores erfarne audiologister hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning, så du kommer til at høre godt igen. Du kan bestille tid til en gratis og uforpligtende høretest herunder.

Find mere information om, vores produkter, priser mv.

Du kan finde mere information om vores produkt sortiment, priser på vores høreapparater, information om både høreapparater og høreværn og meget mere.

Vores priser

Hvilke høreapparat er det rigtige for mig, og hvad er prisen på det? Spørgsmålene til priser og høreapparater er mange, vi har gjort det nemt for dig at få et overblik.

Se priser

Tryghedspakken

Læs mere

Book tid til høretest

Book tid til høretest
Vores produkter
  • Høreapparater
  • Tilbehør til høreapparater
  • Høreværn
  • Webshop
Kontakt os
  • Ring til os
    +45 70 60 68 00
  • Send en mail
  • Kundeservice
  • Databeskyttelsespolitik
  • Cookiepolitik
  • Leverandørprincipper
  • Cookie Instiger